Süt izni ve nöbet muafiyeti dilekçesi örneği

Bu yazıda süt izni ve nöbet muafiyeti dilekçe örneğini paylaşıyorum. Eşim için süt izni ve nöbet muafiyeti dilekçesi lazım oldu. Süt izni kolay her yerde mevcut ve 657'ye atıfta bulunarak yazılabilir. Bunu yazdım ancak 1 yıl boyunca bayan öğretmenlerin nöbet tutmadıklarını da biliyorum ancak hangi yönetmelikte bilmiyordum. Onu araştırdım buldum ve dilekçeyi yeniden düzenledim. Bulduğum diğer dilekçeler oldukça uzun geldi. Bu yüzden bir sayfa bile tutmayacak şekilde yeniden düzenledim. Sonra aklıma şu geldi: Neden bunu paylaşmıyorum. Benim gibi arayanlar kolayca bulsunlar.



O halde buyrun.

T.C FALAN FİLAN ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

FİLANCA

Konu: Süt İzni Talebi ve Nöbet Muafiyeti

Okulunuzda Falan filan Öğretmeni olarak görev yapmakta iken x/x/2017 tarihinde doğum yaptım. x/x/2018 tarihine kadar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesinin (D) fıkrasında belirtilen süt iznim mevcuttur. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde; Öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin esasları başlığı 91. maddesinde ç bendinde yer alan “Bayan öğretmenlere, doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez” ifadesi gereğince nöbet görevi verilmemesini ve müdürlüğünüz tarafından ders programının günü ve saatlerinin süt iznimi kullanabileceğim şekilde düzenlemesi hususunda, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres:                                                                                                    /09/2017

BİLMEM NE MAH. 1 SOK.                                      Falan Filan Öğretmeni

NO:3/4 İLÇESİ/İLİ                                                                   BenDeliMiyim?

Tel: 0123456789

Güncelleme: (Ekleme) 31/10/2017

Sevgili hocalarım, öncelikle rabbim bebeklerinizi sağlıklı ve vatana millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Bu süreçte insaflı insanlarla karşılaşmanızı temenni ederim.  Mail yoluyla bana ulaşan bir dilekçeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dilekçe sahibine de teşekkür ediyorum. Belki yukarıdaki dilekçe kısa olabilir. Çünkü bazı kişiler köstek olmak için elinden geleni yapıyor. Bazı kimseler ise dilekçe yazmadan bile dersleri anneleri mağdur etmeyecek şekilde hazırlıyor.

Dilekçeyi görüntülemek ve indirmek için tıklayın.

Dilekçeyi indiremeyenler için buraya metni yapıştırıyorum sizler de worde kopyalayıp düzenlersiniz.

--/--/2023



************ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: 18.09.2017 tarihli 89023527-900-E.****** sayılı yazınız.

İlgi yazınızda Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 06.01.2016 tarih ve 6833931/929/160504 sayılı yazısını referans göstererek ilgi yazıda bahsedilen süt iznimin kullanımına yönelik verdiğim dilekçemdeki isteklerimi ret ettiğiniz anlaşılmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesinin (D) fıkrasında; "D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükümleri yer almaktadır.
13.04.2016 tarih ve 29683 sayılı resmi gazetede yayımlanan Devlet Personel Başkanlığına ait Kamu Personeli Genel Tebliğinin (B) bendinde 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek süt iznine ilişkin uygulamanın nasıl olacağı net olarak anlatılmıştır.
Süt izni talebi
Memur, doğum sonrası analık izni süresi bitiminden itibaren yarım gün izin hakkından mı yoksa süt izninden mi yararlanmak istediğini çalıştığı kurumuna dilekçe ile bildirecektir.
2) Süt izni süresi
a) Memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.
b) Çoğul doğumlarda da süt izni süresi aynıdır.
3) Süt izninin kullanımı
a) Süt izninden sadece kadın memur yararlanır.
b) Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı memur tarafından belirlenir.
c) Memur, süt izninden ve 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (F) fıkrasında yer alan yarım gün izin hakkından aynı anda yararlanamaz.
ç) Süt izninin, memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullanması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu izin birleştirilerek sonraki günlerde kullanılamaz.
d) Süt iznini kullanmakta iken çocuğun ölümü halinde memur bu iznin kalan süresini kullanamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16.01.2013 tarih ve 34932 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesinin 10. Maddesi 1. Bölümünde Verilmesi zorunlu olan mazeret izinlerinden bahsedilerek, ilgili maddenin 1. bölümünün (d) bendinde “d) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.” denmektedir.
Yukarıda bahsedilen mevzuat hükümlerinde açıkça görüldüğü gibi süt izni kullanımı amirin takdirine bırakılmamıştır. İlgili mevzuat hükümleri gereğince dilekçemde belirttiğim gün ve saatlerde süt iznimi kullanabilmem esastır.
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

******** ********
Sınıf Öğretmeni

EKLER
1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (1 sayfa)
2- Kamu Personeli Genel Tebliği (3 Sayfa)
3- Milli Eğitim Bakanlığı İzin yönergesi (2 sayfa)

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler. Daha fazlası için bizi motive ediyor.

Daha yeni Daha eski