Süt izni ve nöbet muafiyeti dilekçesi örneği

Bu yazıda süt izni ve nöbet muafiyeti dilekçe örneğini paylaşıyorum. Eşim için süt izni ve nöbet muafiyeti dilekçesi lazım oldu. Süt izni kolay her yerde mevcut ve 657’ye atıfta bulunarak yazılabilir. Bunu yazdım ancak 1 yıl boyunca bayan öğretmenlerin nöbet tutmadıklarını da biliyorum ancak hangi yönetmelikte bilmiyordum. Onu araştırdım buldum ve dilekçeyi yeniden düzenledim. Bulduğum diğer dilekçeler oldukça uzun geldi. Bu yüzden bir sayfa bile tutmayacak şekilde yeniden düzenledim. Sonra aklıma şu geldi: Neden bunu paylaşmıyorum. Benim gibi arayanlar kolayca bulsunlar.
O halde buyrun.
T.C FALAN FİLAN ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
FİLANCA
Konu: Süt İzni Talebi ve Nöbet Muafiyeti
Okulunuzda Falan filan Öğretmeni olarak görev yapmakta iken x/x/2017 tarihinde doğum yaptım. x/x/2018 tarihine kadar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104. maddesinin (D) fıkrasında belirtilen süt iznim mevcuttur. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde; Öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin esasları başlığı 91. maddesinde ç bendinde yer alan “Bayan öğretmenlere, doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez” ifadesi gereğince nöbet görevi verilmemesini ve müdürlüğünüz tarafından ders programının günü ve saatlerinin süt iznimi kullanabileceğim şekilde düzenlemesi hususunda, gereğinin yapılmasını arz ederim.
Adres: /09/2017
BİLMEM NE MAH. 1 SOK. Falan Filan Öğretmeni
NO:3/4 İLÇESİ/İLİ BenDeliMiyim?
Tel: 0123456789
Güncelleme: (Ekleme) 31/10/2017
Sevgili hocalarım, öncelikle rabbim bebeklerinizi sağlıklı ve vatana millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Bu süreçte insaflı insanlarla karşılaşmanızı temenni ederim. Mail yoluyla bana ulaşan bir dilekçeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dilekçe sahibine de teşekkür ediyorum. Belki yukarıdaki dilekçe kısa olabilir. Çünkü bazı kişiler köstek olmak için elinden geleni yapıyor. Bazı kimseler ise dilekçe yazmadan bile dersleri anneleri mağdur etmeyecek şekilde hazırlıyor.
https://docs.google.com/document/d/0B4cefpqI9VORa1VfaXFHeF9FV0U/edit?resourcekey=0-zGlxNdfDKpvjde0sqdXmPw
Arıza yapan yöneticiler için idare mahkemesine gidebilirsiniz. Ayrıca yönetmelik gereğince saatlerin belirlenmesi kesinlikle amirin taktirinde değildir. Yani son söz anneye aittir. İsteyen olursa yönetmelikleri buradan paylaşırım.
hocam merhabalar. Eşim sınıf öğretmeni. Süt izni dilekçesine idare ret cevabı verdi. Mahkemeye gitmeyi düşünüyoruz. Yönetmelikleri ve varsa idare mahkemesi başvuru dilekçesini özelden gönderebilir misiniz?
Süt izni idarenin taktir yetkisinde değildir. Hatta hangi saatlerde kullanılacağı dahi anneye bırakılmıştır.
Şu yazıları incelemenizde fayda var.
http://www.memurlar.net/haber/446036/sut-izni-dilekcesi.html
http://www.memurlar.net/haber/554388/