DGS Optik Form ve çalışma stratejileri

Merhabalar,DGS çalışan arkadaşların yana yakıla aradığı optik form burada.

Sizler de benim gibi motive olmak için denemelerinizi optik form üzerine işaretliyorsanız çok işinize yarayacak.

Linkteki optik formu indirip çıktısını alarak işaretleme yapabilirsiniz.

Rengini siyahlaştırdım ki renkli yazıcı ile uğraşmaşmayın. Siyah beyaz yazıcılarda da kırmızı renk oldukça silik çıkıyor okunmuyordu. Bu hali daha da işlevsel oldu diye düşünüyorum.

DGS çalışma stratejileri

Çalışmaya başlamadan önce DGS’nin nasıl bir sınav olduğunu araştırın. Soru dağılımı konu dağılımı. Bu dağılımı öğrenmek sizlere ders çalışırken motivasyon sağlayacaktır. Örneğin denemelerde çok soru gelen konulardan yanlışınız sürekli olarak çıkıyorsa bunu önemsemeniz gerekir.

Konu eksiklerinizi tamamlayın. Tabi bu durum ikinci ve daha fazla kez hazırlananlar için geçerli. İlk kez hazırlanıyorsanız mutlaka tüm konuların üzerinden geçin. Deneme sınavlarıyla eksik konuları tespit edin. Denemenin amacı eksik tespit etmek bunu unutmayın. Denemelerde yüksek net yapmanız hiçbir şey ifade etmez. Sınavı kazanacağınız anlamına gelmez rehavete kapılmayın. Çalışmaya devam edin daha zor sorular bulup çözün. Tabi düşük net yapmanız ise sizin için gelişme fırsatıdır. Moralinizi bozmayın. Yüksek net yapmanızın bir kaç sebebi olabilir. Soru kolay gelmiştir vs. Oysa yanlış size daha fazla dönüş sağlar.

Çalışma stratejisi belirleyin. Konuları günlere bölün. Her gün soru hedefi koyun. Ancak buraya dikkat edin soru hedefi sadece bir skor olmasın. Zira ben kpss’de bir ayda 14.000 soru çözdüm ancak yine de atanamadım. (öğretmenlik) Çünkü sayıların cazibesine kapıldım. Skor yapmaya çalıştım. GEri dönüp sorularımı yanlışlarımı ayrıntılı incelemedim. Hata ettim. Burada dikkat etmeniz gereken sayı çokluğu değil niteliktir. Yani bin tane anlamadan çözeceğinize 10 tane ayrıntılı inceleyerek yanlışını doğrusunu değerlendirerek çözün daha faydalı olacaktır.

Çok çalışmak değil etkili çalışmak.

Kafanızda bir sürü sorun var. Bir sürü düşünce masa başına oturduğunuzda sizi esir alıyor olabilir. Ders çalışmayı ertelemenize neden olacak kadar kendinizi kaptırabilirsiniz. Bu düşünceleri ertelemenin bir yolunu bulmalısınız. Pomodoro tekniği erteleme yapanlar için birebir. 25 dakika çalışın sonra mola verin bu molada düşünün düşüneceğinizi.

Herşeyden önce dikey geçiş sınavının nasıl bir sınavolduğunu iyi anlamak gerekiyor ki, çalışmalarınızı ve stratejilerinizi ona göre planlayın. Sonra DGS müfredatından konu eksiğinizin olmaması gerekiyor. Konu eksiğinizi bir an önce belirleyin ve tamamlayın. İşe buradan başlamak en mantıklısı. Tüm konuları çalışıp anladıktan sonra elbetteki bol bol soru çözmek gerekli. Bunlar zaten bilinen ve sürekli söylenen şeyler…Zaten bunları yapıyorsanız, sınava hazırlık sürecinizde benim size extra tavsiyelerim:

Etkili bir kaynak seçin.  Piyasada bir çok kaynak mevcut. Önceki yıllarda kazananların fikirlerini alın.

Ales sorularını mutlaka çözün. Konu dağılımı DGS’ye en çok benzeyen sınav olduğu için faydalı olacaktır.

Bol bol dikkat gerektiren şeyler okuyun. Paragraf çözün. Sadece DGS değil Ales, Kpss ve içinde paragraf olan tüm sınavlardan çözün.

Zeka oyunları oynayın. Farklı bakış açısı kazandırır.

Öyküler okuyun. Küçük ama yoğun anlatımları görün.

Bulmaca çözün. Pratik düşünme ve hatırlamayı geliştirir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

2 Cevaplar

  1. dgszede dedi ki:

    form için çok sevindim ve bilgiler için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com